Κατερίνα- Αλεξάνδρα Παπούλια

Ειδική παιδαγωγός, MEd

Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο “The Logopaignio Project”!

Με γνώμονα τη φιλοσοφία της παιδείας, την καλλιέργεια των αξιών στα παιδιά, τις σχέσεις γονέων – δασκάλων – παιδιών, την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και τέλος το ΠΑΙΧΝΙΔΙ στόχος αυτής της σελίδας είναι να αναπτυχθούμε παρέα και να γίνουμε καλύτεροι για τα παιδιά και τους μαθητές μας. Για κάθε επόμενη γενιά που χρειάζεται έμπνευση, ηθικές αρχές και πολλή πολλή πολλή αγάπη!

Είμαι η Κατερίνα – Αλεξάνδρα, ειδική παιδαγωγός και συγγραφέας. Ως εκπαιδευτικός ένα από τα βασικά εργαλεία της παρέμβασής μου είναι η τεχνολογία. Είναι στο χέρι μας να διδάξουμε στα παιδιά -πρώτα με το παράδειγμά μας- τη σωστή χρήση της τεχνολογίας και κυρίως με σκοπό τη μάθηση!

Οι λέξεις που λέμε στα παιδιά μας αλλά και στον εαυτό μας έχουν πολύ μεγάλη σημασία στην εξέλιξη όλων μας. Αν και τελικά δεν μπορούμε να τους διδάξουμε τα πάντα, γιατί πάντα η εμπειρία θα αποτελεί τον καλύτερο δάσκαλο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καλλιεργήσουμε την αγάπη για τη μάθηση, τη δημιουργική περιέργεια, την αμφισβήτηση αλλά πάνω από όλα την επιθυμία να γίνονται καλύτεροι. Είτε αυτό έχει να κάνει με την πορεία τους στο σχολείο, είτε με την ανάπτυξη του συναισθηματικού τους κόσμου. Για να γίνουν αύριο τα παιδιά ενεργοί πολίτες, πρέπει σήμερα εμείς να τους δείξουμε τον δρόμο, να τους διδάξουμε την ευθύνη, να τους δώσουμε την ελευθερία να αναρωτηθούν, να φανταστούν και εν τέλει να δημιουργήσουν! 

Reading - Play - Thrive!!!
Katerina-Alexandra Papoulia
Teacher & author