Κατερίνα- Αλεξάνδρα Παπούλια

Ειδική παιδαγωγός, M.Ed

Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο “The Logopaignio Project”!

Στόχος αυτής της σελίδας είναι να αναπτυχθούμε παρέα και να γίνουμε καλύτεροι για τα παιδιά και τους μαθητές μας. Για κάθε επόμενη γενιά που χρειάζεται έμπνευση, ηθικές αρχές και πολλή πολλή πολλή αγάπη! Με γνώμονα τη φιλοσοφία της παιδείας, την καλλιέργεια των αξιών στα παιδιά, τις σχέσεις γονέων – δασκάλων – παιδιών, την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και φυσικά το ΠΑΙΧΝΙΔΙ, θα πορευτούμε μαζί.

Είμαι η Κατερίνα – Αλεξάνδρα, ειδική παιδαγωγός και συγγραφέας. Θεωρώ σημαντικό σύμμαχό μου την τεχνολογία. Πιστεύω ακράδαντα πως είναι στο χέρι μας να διδάξουμε στα παιδιά -πρώτα με το παράδειγμά μας- τη σωστή χρήση της τεχνολογίας καθώς και τα οφέλη της, κυρίως με σκοπό τη μάθηση.
Επίσης δίνω μεγάλο βάρος στις λέξεις. Οι λέξεις που λέμε στα παιδιά μας αλλά και στον εαυτό μας έχουν πολύ μεγάλη σημασία στην εξέλιξη όλων μας. Συχνά βλέπουμε ότι όταν επιλέγουμε λέξεις που ηχούν θετικά, τότε όλοι ανταποκρινόμαστε πολύ καλύτερα. Τα βιβλία λοιπόν, το σύμπαν των λέξεων, είναι η μεγάλη μου αγάπη.

Σε αυτόν το χώρο θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες και υλικό που θεωρώ ότι είναι σημαντικά για την προσωπική ανάπτυξη ενός γονέα ή ενός δασκάλου. Θα προσπαθήσω μέσα από σύντομα κείμενα να μεταφέρω κάποιες γνώσεις που απέκτησα ή να εκφράσω προβληματισμούς, να μοιραστώ κάτι που δημιούργησα ή να σας παραπέμψω σε κάποιο ενδιαφέρον βίντεο, ανάγνωσμα, μάθημα κτλ. 

Με τα χρόνια αντιλαμβάνομαι πως αν και τελικά δεν μπορούμε να διδάξουμε τα πάντα στα παιδιά μας, γιατί η εμπειρία θα αποτελεί τον καλύτερο δάσκαλο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καλλιεργήσουμε την αγάπη για τη μάθηση, τη δημιουργική περιέργεια, την αμφισβήτηση αλλά πάνω από όλα την επιθυμία να γίνονται καλύτεροι. Είτε αυτό έχει να κάνει με την πορεία τους στο σχολείο, είτε με την ανάπτυξη του συναισθηματικού τους κόσμου.

Για να γίνουν αύριο τα παιδιά ενεργοί πολίτες, πρέπει σήμερα εμείς να τους δείξουμε τον δρόμο, να τους διδάξουμε την ευθύνη, να τους δώσουμε την ελευθερία να αναρωτηθούν, να φανταστούν και εν τέλει να δημιουργήσουν! 

Reading - Play - Thrive!!!
Katerina-Alexandra Papoulia
Teacher & author