Η χρήση της Νέας Τεχνολογίας πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο όλων των προγραμμάτων παρέμβασης, δεδομένης της ευρείας θετικής στάσης που έχουν τα παιδιά απέναντι στα παιχνίδια στον υπολογιστή. Με τα παιδαγωγικά παιχνίδια οι μαθητές εμπλέκονται σε διάφορες γνωστικές καταστάσεις, επιλύουν προβλήματα και πραγματοποιούν γνωστικές περιπέτειες και «ανακαλύψεις» ενώ ταυτόχρονα ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες. Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην άτυπη μάθηση καθώς και στην αυθεντικότητα των μαθησιακών καταστάσεων, δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να μάθει παίζοντας και δημιουργώντας.
Ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνών και κυρίως μελετών περίπτωσης (case studies) υποστηρίζει τη χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών και στον χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης. Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει μία σειρά από όλες τις θετικές επιπτώσεις της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην ειδική αγωγή. Έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να αναπτύσσονται εκπαιδευτικά λογισμικά που απευθύνονται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε παιδιά με αυτισμό, σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς κ.α.
Κάνοντας χρήση της νέας τεχνολογίας επιδιώκεται η διδασκαλία διαφόρων δεξιοτήτων, η αυτονομία, η συνολική συμμετοχή όλων των τομέων της προσωπικότητας καθώς και η ενίσχυση της σχολικής επίδοσης.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες, επιστημονικά άρθρα καθώς και προτάσεις για παιχνίδια και εφαρμογές στον παρακάτω σύνδεσμο: Χρήση της Νέας Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση